Het Oude Rome

Het Oude Rome

  Dagelijks Leven
U bent hier: Geschiedenis >> Het Oude Rome

Het Oude Rome Hoe Zag het Dagelijkse Leven er uit?
Een dag in het Oude Rome begon met ontbijt, en het ontbijt was afhankelijk van wat iemand zich kon veroorloven, al naar gelang hij zich in de bovenklasse (de patricirs) of de lagere klasse (de plebejers) bevond. Na het ontbijt gingen volwassenen vaak naar het Forum om te winkelen en hun geldzaken te regelen. Het Forum was de belangrijkste marktplaats en zakencentrum, maar ook een plaats waar publiekelijk gesproken werd, daar de Romeinen in de oudheid als grootse sprekers werden beschouwd. Het Forum werd ook gebruikt voor festivals en religieuze ceremonies.

Terwijl de volwassenen druk bezig waren op het Forum, gingen de kinderen naar school. In de vroege Romeinse tijd vond de opleiding van kleine jongens thuis plaats. Het was de rol van de vader om zijn zoon op te leiden op het gebied van de Romeinse wet, geschiedenis, gewoonten, en lichamelijke training als voorbereiding op de oorlogvoering. Meisjes werd door hun moeders geleerd hoe te spinnen, te weven en te naaien. Na verloop van tijd veranderden deze schoolregels en werd het thuisonderwijs vervangen door scholen waar de jongens, en sommige meisjes (met hun vader's toestemming), naar toe werden gestuurd als ze 6 of 7 jaar oud waren. De schooldag begon met zonsopgang. Er was een pauze tijdens de lunchtijd en een pauze in de namiddag, waarna de lessen verder gingen tot aan het einde van de namiddag. De volwassenen hadden de gewoonte om naar de badhuizen te gaan, vr of na hun bezoek aan het Forum. De badhuizen werden op zijn minst n keer per dag bezocht. Kinderen werden hier niet toegelaten en er moest een entreeprijs worden betaald. Slaven konden de badhuizen evenmin gebruiken, maar zij konden wel als bedienden naar binnen gaan. In de namiddag ontspanden de rijke Romeinen zich thuis of in het gezelschap van vrienden, terwijl de armen onophoudelijk werkten.

Wanneer de kinderen van school thuiskwamen, speelden zij met hun huisdieren, speelgoed en vriendjes. Het avondeten bestond voor de plebejers in de tijd van het Keizerrijk uit havermoutpap. Op bijzondere gelegenheden werd, als ze dit konden betalen, vis, brood, olijven en wijn met vlees gegeten. De patricirs hadden uitgebreide diners met grote hoeveelheden wijn. De mannen hielden dinerfeestjes terwijl de vrouwen en kinderen afzonderlijk aten. Na het eten kon men 's avonds n van de vele gratis theaters bezoeken.

Het Oude Rome De Religieuze Invloed
De inwoners van het Oude Rome aanbaden vele goden, die een zeer belangrijke rol in hun levens speelden. De goden beheersten hun levens. De belangrijkste God was Jupiter die een vrouw met de naam Juno had. Zij was de godin van de hemel. Andere goden waren Mars (de god van de oorlog), Mercurius (de boodschapper van de goden), Neptunus (de god van de zee), Janus (god van de deurpost), Diana (godin van de jacht), Vesta (godin van de haard), Minerva (godin van genezing en wijsheid) en Venus (godin van de liefde).

Sommige keizers werden ook als goden beschouwd en op bijzondere gelegenheden vereerd. Aan elke god was een speciaal festival gewijd. Dit was gewoonlijk een openbare feestdag. Op zo'n bijzondere dag bezochten de mensen de tempel van de god die op die dag gevierd werd. Daar werden door priesters dieren aan de goden opgeofferd. Dergelijke tempels werden overal in het oude Rome gebouwd en hadden allemaal hetzelfde bouwontwerp. Mensen die auguren werden genoemd waren gewoonlijk in de tempels aanwezig wanneer de dieren op het altaar werden geofferd. Deze mensen waren bijzondere priesters die de natuurlijke fenomenen interpreteerden, waarvan men geloofde dat deze boodschappen van de goden voorstelden. Deze fenomenen waren onder andere de vluchtpatronen van vogels, de patronen van wolken en rook, en het uiterlijk van de levers van offerdieren.

Het Oude Rome De Invloed van het Christendom
In deze tijd werden de Christenen vervolgd en opgejaagd. De reden hiervoor is niet duidelijk, behalve dat zij misschien als zondebokken werden gebruikt. De Romeinen konden ook de verslagen maar niet begrijpen die zij te horen kregen over de diverse rituelen die door Christenen in het geheim werden uitgevoerd. De heidenen waren achterdochtig door de weigering van de Christenen om aan de Romeinse goden te offeren. Dit was voor hen een belediging en een verraderlijke handeling.

Leer Meer Over Romeinse Goden!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Populaire Kwesties

De Donkere Middeleeuwen
Mayflower Compact
Het Oude Egypte
Goden van de Azteken
Geschiedenis van de Zwarte Dood
Het Oude Babylon
Geschiedenis van het Oude Isral
De Betekenis van Thanksgiving
Stem Van De Martelaren
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Het Oude Rome to My Google!
Add Het Oude Rome to My Yahoo!
XML Feed: Het Oude Rome


Geschiedenis Thuispagina | Over Ons | FAQ | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutHistory.org, Alle Rechten Voorbehouden.